Lakes logo

Lakes Bar & Kitchen
Vreelandseweg 50
1216CH Hilversum

035 57 79 996
info@lakes.nl

maandag gesloten

Google Maps

Wijn

Klassieke wijnen uit Europa en de nieuwe wereld.
Speciaal voor u geselecteerd: Sommelier Selection (pdf).

Speciaal geselecteerd door onze sommelier: rode wijnen tot €60,-

Nog meer keus? Vraag onze sommelier naar de uitgebreide wijnkaart. Hierop vindt u de ruim 150 wijnen die u bij Lakes Bar & Kitchen kan bestellen. Wijnen per glas vindt u op onze barkaart.

Limoux Teramas 2012, Zuid/West Frankrijk

44

Cru uit de Languedoc. Blend van Cabernet/Merlot en Syrah. 12 maanden op Frans en Amerikaans eiken opgevoed. Een klasse wijn met een knipoog naar de Bordeaux en Rhône.

Domaine Andron 2010, Haut-Medoc Bordeaux

58

Een verborgen parel ten Noorden van St.Estèphe. Merlot dominantie met een beetje Cabernet-Franc. Grote wijn uit een topjaar. 92/100 Winespectator points.

Moulin à Vent 2014, Metrat, Beaujolais

40

100% Gamay op graniet bodem (ideaal voor deze druif). Intensiteit, mineraliteit en lengte. Hoge verteerbaarheid en een alleskunner zowel bij vis als vlees en zeker bij kaas.

Marsannay Vieilles Vignes 2013, Stéphane Brocard, Bourgogne

58

100% Pinot-Noir op 1 jaar Frans barrique gevinifieerd. Een kleine Gevrey-Chambertin. Voldoende fraicheur en een bouquet vol met kersen en lichte kruidigheid. Elegant maar toch zeer complex.

Meerlust ‘RED’ 2013, Stellenbosch, Zuid-Afrika

44

Bordeaux blend uit Stellenbosch. (Dit is een gedeclasseerde RUBICON.) Nieuwe wereldwijn met een knipoog naar de Bordeaux.td>

Busciano, II Corto 2013, IGT Toscane

48

Echt Italiaans, 90 % Sangiovese, 10% Cabernet Sauvignon. Eén jaar gerijpt op Frans eiken. Super Tuscan. Verleidelijk met power.

Chateau Les Haut d’Aglan 2000, Cahors, Frankrijk

58

Dominantie aan Malbec. Unieke gerijpte wijn met heel donker fruit op het bouquet. Iets unieks waar we helaas te weinig aankomen. Een wijn die nog lang niet over de hill is.

 

Speciaal geselecteerd door onze sommelier: witte wijnen tot €60,-

Nog meer keus? Vraag onze sommelier naar de uitgebreide wijnkaart. Hierop vindt u de ruim 150 wijnen die u bij Lakes Bar & Kitchen kan bestellen. Wijnen per glas vindt u op onze barkaart.

Viognier Cuilleron 2015, IGP Rhodanien, Frankrijk

47

Rijk, floraal en ingetogen geparfumeerd. Wordt onder de sommeliers als een petit Condrieu gezien. Grote klasse wijn bij een breed scala aan gerechten inzetbaar. Echt een verrassing.

Teramas Chardonnay Limoux 2014, Zuid/West Frankrijk

47

Cru uit de Languedoc. Door de ligging in de bergen is er een perfecte zuurgraad waardoor de balans met het hout mooi overeenkomt. 9 maanden op Frans en Amerikaans eiken opgevoed.

Pfaffle Grüner-Veltliner ‘Hundsleiten’ 2014, Oostenrijk

47

Een Single vineyard met de naam Hundsleiten. Deze wijnmaker wordt gezien als mister Grüner-Veltliner van Oostenrijk. De 6 maanden hout opvoeding geeft deze wijn meer dikte en expressie. 92/100 Winespectator.

Sauvignon Blanc Pionier Block 2015, Marlborough, Nieuw Zeeland

49

Een Single vineyard uit Marlborough. De absolute top streek voor de Sauvignon Blancs. Deze wijn heeft alles wat u verwacht van een Sauvignon. Verslaat de meeste Sancerre uit het Loire gebied met straatlengtes.

Muscadet sur lie 2010, Cru Monnières,
Loire Frankrijk

47

Authentieke Mélon de Bourgogne, 3 jaar gerijpt op ondergrondse tanks op zijn Lie (droesem). Voor wie van mineralige, frisse en complexe wijnen houdt.

Château la Vieille Tour Héritage, Bordeaux Blanc 2012, Frankrijk

44

Sauvignon-Blanc/Semilion blend. Op 100% nieuw Frans eiken gevinifieerd. Exotisch, kruidig en heel verrassend. Zeker het proberen waard.

 

In de uitgebalanceerde selectie ligt de nadruk op de Europese, klassieke, wijnwereld. Op de kaart staan tevens enkele wijnen uit de Nieuwe Wereld. Alle wijnen zijn ook verkrijgbaar in de wijnwinkel van Lakes Bar & Kitchen.

Wijn en spijs horen bij elkaar. Met haar jarenlange culinaire ervaring (o.a. Fitou) en grote liefde voor wijn geeft bedrijfsleider/gastvrouw Charlotte deskundig advies.

X